Noutati

◾ „Salvatorii melcilor” Premiat Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane 2018

Spectacolul „Salvatorii melcilor” imaginat de Bogdan Cristian Drăgan a primit Premiul Special al juriului la Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane 2018, după ce marți, pe 06 noiembrie, a fost prezentat la Teatrul Dramaturgilor Români, București, în cadrul festivalului.

 

Salvatorii Melcilor este o pledoarie pentru spectacol, pentru spectacolul de pe scenă sau din platoul de filmare, dar, totodată, spectacolul vieții, mai puternic uneori decât orice plăsmuire ficțională și ii are in distribuție pe actorii Anca Dinu, Petronela Zurba, Geni Macsim, Haricleea Nicolau și Tudorel Petrescu.◾ Gala TNC - Ediția a III-a

La sfârşit de an, pe 16 decembrie mai exact, ne întâlnim cu toţii la Gala TNC- Ediția a III-a. Începând cu ora 18:30, Sala Mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” va reuni spectatorii, artiştii, partenerii şi invitaţii speciali, pentru a încheia așa cum se cuvine un an plin de premiere şi evenimente.

În stagiunea 2017/2018 am văzut 7 spectacole în premieră, am dansat pe ritmurile celor mai frumoși ani la Remember Disco ’84, am aplaudat 12 spectacole de dans contemporan și trupe de teatru independent invitate în cadrul programului 11plus1-independent/contemporan, ne-am bucurat de atmosferă și spectacole cu suflu proaspăt la festivalul tinerilor regizori Theater Networking Talents, iar Festivalul Internațional Shakespeare a adus la Craiova elita teatrului mondial.

Invitatul special al ediției din acest an este Marius Mihalache cu Săftiţa Balkanic Project, un concert inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice, un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente de suflat clasice din folclorul românesc. Vom asculta poveştile Săftiței pe care aceasta le parcurge de-a lungul vieții, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită dar lăsată, prin stările euforice în care iși vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. Marius Mihalache va fi acompaniat pe scenă de Arabela Nicolau (voce), Marius Gagiu (flaut, caval), Lorin Mihalache (tobe).

La Gala Teatrului Național ne întâlnim cu artiștii, publicul fidel, jurnaliștii și prietenii Teatrului Național și vor fi decernate următoarele premii: Premiul publicului - categoria Actor, Actriță, Spectacol, Regizor și Premiul Backstage – pentru devotamentul celor din spatele scenei.

Pentru decernarea Premiului Publicului, invităm spectatorii să voteze cel mai îndrăgit actor, actriță, spectacol și regizor din spectacolele care au avut premiera în stagiunea 2017/2018. Votul se face prin completarea unui chestionar, disponibil aici: https://s.surveyplanet.com/Wfsxzfc2JR

Gazda evenimentului din acest an este Davian Vlad, realizator emisiuni la Radio România Oltenia Craiova. Prețul biletelor este 20 lei și sunt disponibile la Agenția teatrală, tel 0251.413.677 şi online pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/417

Gala TNC 2018 este un eveniment co-finanțat de catre Administratia Fondului Cultural National și organizat de Asociația Dimanche Craiova în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


resized image

◾ ACTORUL CLAUDIU BLEONŢ DISTINS LA FESTIVALUL DE TEATRU DE LA PITEŞTI

Între 3 şi 11 noiembrie 2018 s-a desfăşurat la Piteşti cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi Forme noi, având drept organizator Teatrul „Alexandru Davila”.

 

Dintre spectacolele invitate a făcut parte şi „Autorul” de Tim Crouch, realizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, în regia lui Bobi Pricop.

 

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost atribuit de juriu reprezentaţiei „Orchestra Titanic” de Hristo Boicev, de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, regizorului acestui spectacol, Felix Alexa, şi scenografei Andrada Chiriac, fiindu-le atribuite Premiul pentru regie şi respectiv Premiul pentru scenografie.

 

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat ex-aequo lui Claudiu Bleonţ, pentru rolurile Harry din piesa „Orchestra Titanic” de la Naţionalul bucureştean şi Tim din spectacolul „Autorul” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, şi lui Richard Bovnoczki, pentru rolul Doko din „Orchestra Titanic”.

 

De menţionat că din spectacolul Naţionalului craiovean au mai făcut parte actorii Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu şi Vlad Udrescu.

 ◾ Out of the books- lecturi urbane în spații neconvenționale din Craiova

Out of the books este un eveniment special organizat de Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova în zilele de 15, 16, 17 și 18 noiembrie 2018.
Programul este coordonat de regizorul Bobi Pricop și aduce în fața publicului șase actori în șase contexte diferite, în spații neconvenționale din Craiova. Spectatorii vor putea să-i urmărească pe actori citind din marile romane ale literaturii universale într-o cameră dintr-un hotel-boutique, într-o sală de sport, un studio de radio, la Planetariu sau într-o seră din Grădina Botanică.
Actorii Claudiu Bleonț, Iulia Colan, George Albert Costea, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr și Sorin Leoveanu vor lectura din autori precum H.G. Wells, Daniel Keyes, Marchizul de Sade, Haruki Murakami, James Joyce sau Antoine de Saint-Exupéry.
Bobi Pricop, regizorul Teatrului Național din Craiova, alege și cu acest proiect tot o direcție neconvențională. Autorul, Profu` de religie și Iluzii sunt spectacole care încă se joacă la Craiova cu casa închisă, invitate și la numeroase festivaluri naționale și internaționale. Bobi Pricop este printre cei mai apreciaţi tineri regizori români, a câștigat numeroase premii naționale, iar din 2017 este pe lista nominalizaților la Premiile Europa pentru Teatru - Noi Realități Teatrale.
**Accesul la cele 6 reprezentații Out of the books este liber și se va face în limita locurilor disponibile. Înscrierile se vor face doar in zilele de 12 și 13 noiembrie, exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Național Craiova.
***O persoană se poate înscrie la un singur eveniment Out of the books, din cele 6.
PROGRAM Joi, 15 noiembrie, ora 22:00, la Biergarten Craiova
Vineri, 16 noiembrie, ora 19:00, la Planetariu- Muzeul de Științe
Vineri, 16 noiembrie, ora 21:00, la sala de spinning 4moving(Metal.Lemn)
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 17:00, în sera din Grădina Botanică
Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 20:00, la hotelul-boutique 5 Continents
Duminică, 18 noiembrie, ora 20:30, transmisiune live din studioul Radio Oltenia Craiova
Parteneri: Radio Oltenia Craiova, Muzeul Olteniei, Biergarten Craiova, 5 Continents Craiova, Universitatea din Craiova, 4moving-Metal.Lemn.

resized image

◾ Proiecțiile Video - OMSUPRAOM

In cadrul instalației OMSUPRAOM, în perioada 1 noiembrie- 14 februarie, la sala „Ia te uită” vor fi prezentate înregistrările video ale spectacolelor aflate de-a lungul timpului în repertoriul Teatrului National Craiova, avandu-l în distribuție pe Maestrul ILIE GHEORGHE.

 

*Intrarea se face pe bază de rezervare la Agenția teatrală sau la nr. de telefon 0251.413.677(12:00-19:00), în limita a 15 locuri.


resized image

◾ Preselecție casting – Reconstituire 100 pentru România – Reenactment

Preselecție casting –100 pentru România – Teatru documentar

 

Teatrul Național „Marin Sorescu din Craiova anunță preselecția online pentru casting-ul spectacolului 100 pentru România – Teatru documentar, regia Alexandru Boureanu. Acest spectacol este parte a proiectului 100 pentru România, un proiect cultural-artistic dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918. Spectacolul va fi prezentat la Craiova pe 1 Decembrie 2018.

 

Cerințe:

 • Se caută actori profesioniști care să semene cât se poate de mult cu figurile personalităților din imaginile anexate acestui anunț. 

 • Participanții trebuie să trimită un CV și una sau mai multe fotografii, la adresa de e-mail castingtncms@gmail.com, până la data de 1 octombrie, ora 23:00.

 • Este foarte important ca fotografiile participanților să fie cât se poate de fidele realității. Nu se vor lua în calcul fotografiile editate de profesioniști.

 • Bărbații nu se vor tunde și nu se vor bărbieri.

 

În urma acestei preselecții va avea loc un casting la sediul Naționalului craiovean ce va fi anunțat în timp util.◾ Concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ediția a 9-a

Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români,ediția a 9-a. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în stagiunea 2019-2020.

 

Condiţii de participare:

• Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 actori;

• Textul piesei trebuie să fie în limba română. În cazul în care textul dramaturgului român este scris într-o altă limbă, nu se plătesc drepturi de traducere;

• Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC http://tncms.ro/tehnic.php)

• Suma alocată proiectului este 50.000 lei brut (incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație – regizor, scenograf, compozitor, costuri drepturi de autor, etc.)

• Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani

• CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului

 

N.B.1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa drept criteriu de departajare în cazul egalității de punctaj.

2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.

3. Sunt acceptate și dramatizările, dar numai după autori români contemporani.

4. Câștigătorul va definitiva distribuția actorilor cel mai târziu la data 31 martie 2019.

5. Câștigătorul va prezenta schițele de scenografie(finale) Serviciului Producție până la data de 1 iunie 2019

6. Perioada de lucru va fi cuprinsă între 5 noiembrie și 7 decembrie 2019, premiera urmând să aibă loc în data de 7 decembrie.
Data limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2018 – transmise prin e-mail: concurs@tncms.ro sau prin poștă la sediul teatrului (Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, 200585, Craiova, Dolj, România - cu mențiunea în atenția Serviciului Dramaturgie).


resized image

◾ AVERTISMENT

Stimați spectatori,

 

Vă informăm că anumite spectacole din repertoriul curent al teatrului conțin limbaj licențios, violență, nuditate, fumat, zgomote puternice si flash-uri de lumină, fum sau scene care pot afecta emoțional.

 

Totodată, următoarele spectacole au indicații în ceea ce privește prezența în sală a minorilor:

 

-„Dacă am gândi cu voce tare”, de Adnan Lugonic, în regia lui Radu Afrim- recomandat publicului peste 16 ani

-„Autorul”, de Tim Crouch, în regia lui Bobi Pricop- nerecomandat publicului sub 18 ani

-„Elefantul din camera sau The Vibrator Play”, de Sarah Ruhl, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu- interzis copiilor sub 16 ani

 

Detalii specifice fiecarui spectacol vă pot fi oferite la Agenția teatrală sau la adresa pr@tncms.ro

 

Dorim sa vă informam ca nu ne asumăm responsabilitatea conținutului spectacolelor și concertelor care nu sunt produse de  Teatrul National „ Marin Sorescu” și pe care doar le găzduim în sălile noastre.

 

Vă mulțumim,

Echipa TNCMS◾ NEWSLETTER

Am creat secțiunea NEWSLETTER!
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre evenimentele și spectacolele Teatrului Național din Craiova abonați-vă la newsletter-ul nostru și veți primi direct în e-mail tot ce aveți nevoie să știți despre cele mai importante evenimente de pe scena culturală a Craiovei.
 
Ce trebuie să faceți:
1. Scroll down pe pagina principală
2. Introduceți adresa dvs. de e-mail în secțiunea Newsletter
3. Apăsați ABONARENoutați

 • „Salvatorii melcilor” Premiat Festival ...
  Spectacolul „Salvatorii melcilor” imaginat de Bogdan Cristian Drăgan a primit Premiul Special al juriului la Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane 2018, după ce marți, pe 06 noiembrie, a fost prezentat la Teatrul Dramaturgilor Români, București, în cadrul festivalului.   Salvatorii Melcilor este o pledoarie pentru spectacol, pentru spectacolul de pe scenă sau din plato ...
 • Gala TNC - Ediția a III-a ...
  La sfârşit de an, pe 16 decembrie mai exact, ne întâlnim cu toţii la Gala TNC- Ediția a III-a. Începând cu ora 18:30, Sala Mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” va reuni spectatorii, artiştii, partenerii şi invitaţii speciali, pentru a încheia așa cum se cuvine un an plin de premiere şi evenimente. În stagiunea 2017/2018 am văzut 7 spectacole în premieră, am dansat pe ...
 • ACTORUL CLAUDIU BLEONŢ DISTINS LA FESTIVALUL DE T ...
  Între 3 şi 11 noiembrie 2018 s-a desfăşurat la Piteşti cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi Forme noi, având drept organizator Teatrul „Alexandru Davila”.   Dintre spectacolele invitate a făcut parte şi „Autorul” de Tim Crouch, realizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, în regia lui Bobi Pricop.   Premiul pe ...
 • Out of the books- lecturi urbane în spații ...
  Out of the books este un eveniment special organizat de Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova în zilele de 15, 16, 17 și 18 noiembrie 2018. Programul este coordonat de regizorul Bobi Pricop și aduce în fața publicului șase actori în șase contexte diferite, în spații neconvenționale din Craiova. Spectatorii vor putea să-i urmărească pe actori citind din marile romane al ...
 • Proiecțiile Video - OMSUPRAOM ...
  In cadrul instalației OMSUPRAOM, în perioada 1 noiembrie- 14 februarie, la sala „Ia te uită” vor fi prezentate înregistrările video ale spectacolelor aflate de-a lungul timpului în repertoriul Teatrului National Craiova, avandu-l în distribuție pe Maestrul ILIE GHEORGHE.   *Intrarea se face pe bază de rezervare la Agenția teatrală sau la nr. de telefon 0251.413.677(12:00-19:0 ...
 • Preselecție casting – Reconstituire 100 pen ...
  Preselecție casting –100 pentru România – Teatru documentar   Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță preselecția online pentru casting-ul spectacolului 100 pentru România – Teatru documentar, regia Alexandru Boureanu. Acest spectacol este parte a proiectului 100 pentru România, un proiect cultural-artistic dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire di ...
 • Concursul de proiecte pentru tineri regizori și s ...
  Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români,ediția a 9-a. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în stagiunea 2019-2020.   Condiţii de participare: ...
 • AVERTISMENT ...
  Stimați spectatori,   Vă informăm că anumite spectacole din repertoriul curent al teatrului conțin limbaj licențios, violență, nuditate, fumat, zgomote puternice si flash-uri de lumină, fum sau scene care pot afecta emoțional.   Totodată, următoarele spectacole au indicații în ceea ce privește prezența în sală a minorilor:   -„Dacă am gândi cu voce tare ...
 • NEWSLETTER ...
  Am creat secțiunea NEWSLETTER! Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre evenimentele și spectacolele Teatrului Național din Craiova abonați-vă la newsletter-ul nostru și veți primi direct în e-mail tot ce aveți nevoie să știți despre cele mai importante evenimente de pe scena culturală a Craiovei.   Ce trebuie să faceți: 1. Scroll down pe pagina principal ...