logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

Teatrul National Marin Sorescu

ÔÇ×Navete culturaleÔÇŁ pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Interna╚Ťional Shakespeare de la Craiova

  

Continu├ónd tradi╚Ťia deja celebrelor ÔÇ×Navete culturaleÔÇŁ pe care Teatrul Na╚Ťional ÔÇ×Marin SorescuÔÇŁ din Craiova le organizeaz─â de mai bine de doi ani, Na╚Ťionalul craiovean lanseaz─â alte ╚Öase edi╚Ťii ale acestui ├«ndr─âgit program, ├«n cadrul Festivalului Interna╚Ťional Shakespeare, care va avea loc la Craiova, ├«ntre 19 ╚Öi 29 mai 2022.

Astfel, iubitorii de teatru din Bucure╚Öti vor putea c─âl─âtori la Craiova ├«n scop cultural pentru a vedea produc╚Ťii realizate de mari regizori interna╚Ťionali: Robert Lepage, Oskaras Kor┼íunovas, Silviu Purc─ârete. De asemenea, va exista o navet─â cultural─â pentru show-ul ÔÇ×Tiger Lillies joac─â HamletÔÇŁ dar ╚Öi o navet─â cultural─â pentru premiera spectacolului ÔÇ×Richard al III-leaÔÇŁ realizat de c─âtre L├íszl├│ Bocs├írdi cu Sorin Leoveanu ├«n rolul titular.

Concret, spectatorii din Bucure╚Öti care doresc s─â vad─â cele mai importante produc╚Ťii din cadrul Festivalului Interna╚Ťional Shakespeare ╚Öi nu au posibilitatea de a se deplasa la Craiova pot opta pentru a c─âl─âtori cu autocarul pus la dispozi╚Ťie de c─âtre Na╚Ťionalul craiovean.

Plecarea se va face de la Teatrul Na╚Ťional din Bucure╚Öti. Spectacolele sunt programate la ora 19:00. Dup─â spectacol, autocarul se va ├«ntoarce ├«n Bucure╚Öti cu ÔÇ×naveti╚Ötii culturaliÔÇŁ.

Pre╚Ťul biletului (250 lei) include transportul tur-retur cu autocarul ╚Öi biletul la spectacol. De asemenea, ├«n orele de p├ón─â la spectacol, spectatorii pot participa ╚Öi la restul manifest─ârilor cuprinse ├«n programul festivalului.

Navetele culturale pentru Festivalul Interna╚Ťional Shakespeare, Craiova

  1. joi, 19 mai 2022, ora 13:00 ÔÇô Navet─â cultural─â pentru spectacolul 887 realizat de c─âtre Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada

Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1115

 

  1. vineri, 20 mai 2022, ora 13:00 ÔÇô Navet─â cultural─â pentru spectacolul 887 realizat de c─âtre Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada

Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1116

 

  1. Duminic─â, 22 mai 2022, ora 13:00 – Navet─â cultural─â pentru spectacolul Othello realizat de c─âtre Oskaras Kor┼íunovas, ┬áOKT, Vilnius, Lituania

https://www.okt.lt/en/plays/othello/

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1117

 

  1. Mar╚Ťi, 24 mai 2022, ora 13:00 ÔÇô Navet─â cultural─â pentru spectacolul Macbett realizat de c─âtre Silviu Purc─ârete, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Trailer: https://youtu.be/XofqOJuL5Qw

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1118

 

  1. S├ómb─ât─â, 28 mai 2022, ora 13:00 ÔÇô Navet─â cultural─â pentru spectacolul Tiger Lillies joac─â Hamlet, regia Martin Tulinius, spectacol prezentat de Compania Tiger Lillies ╚Öi Teatrul Republique, Copenhaga, Danemarca

https://www.tigerlillies.com/hamlet

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1119

 

  1. Duminic─â, 29 mai 2022, ora 13:00 ÔÇô Navet─â cultural─â pentru spectacolul Richard al III-lea, regia L├íszl├│ Bocs├írdi, co-produc╚Ťie Teatrul Na╚Ťional ÔÇ×Marin SorescuÔÇŁ din Craiova ╚Öi Festivalul Interna╚Ťional Shakespeare – PREMIER─é!

Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1101

 


Cea de a XIII-a edi╚Ťie a Festivalului Interna╚Ťional Shakespeare va avea loc la Craiova ├«n perioada 19-29 mai 2022 ╚Öi este organizat─â, ca ├«n fiecare an, de Teatrul Na╚Ťional ÔÇ×Marin SorescuÔÇŁ din Craiova ╚Öi Funda╚Ťia Shakespeare.

Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instala╚Ťii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiec╚Ťii de film ├«n aer liber,┬á lans─âri de carte, conferin╚Ťe ╚Öi dezbateri┬á vor avea loc ├«n 20 de spa╚Ťii (indoor & outdoor) din Craiova, ├«ntr-un eveniment┬á de mare ╚Ťinut─â artistic─â ce se adreseaz─â at├ót celor mai fini cunosc─âtori ai teatrului interna╚Ťional c├ót ╚Öi publicului larg.

ÔÇ×Ce ├«nseamn─â Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. N─âscut─â din iubire, salvat─â din pasiune ╚Öi ÔÇô acum, iat─â ÔÇô ├«mplinit─â prin continuitate. Abia ast─âzi, c├ónd at├ótea evenimente de peste tot au disp─ârut sau ╚Öi-au pierdut seva, ├«n╚Ťelegem c─â visul lui Emil Boroghin─â dureaz─â, rena╚Öte, e la clipa unui unui nou ├«nceput. Iar noi to╚Ťi avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce s─ârb─âtoare a spiritului! Ce gest de pre╚Ťuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purc─ârete! Pu╚Ťine, foarte pu╚Ťine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalit─â╚Ťi. ├Änc─â ╚Öi mai pu╚Ťine ├«ncearc─â s─â le adauge altele ╚Öi altele, ale unor noi genera╚Ťii. Este voca╚Ťia celor care, din doi ├«n doi ani, transform─â Craiova ├«ntr-o insul─â shakespearean─â. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului rom├ónesc pe marea scen─â a lumii.ÔÇŁ

Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Cea de a XIII-a edi╚Ťie a Festivalului Interna╚Ťional Shakespeare, Craiova este organizat─â de Teatrul Na╚Ťional ÔÇ×Marin SorescuÔÇŁ din Craiova ╚Öi Funda╚Ťia Shakespeare.

Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Craiova și Consiliul Local Municipal

Finan╚Ťatori: Ministerul Culturii, Consiliul Jude╚Ťean Dolj.

Proiect cultural co-finan╚Ťat de Administra┼úia Fondului Cultural Na┼úional.

Proiectul nu reprezint─â ├«n mod necesar pozi┼úia Administra╚Ťiei Fondului Cultural Na╚Ťional. AFCN nu este responsabil─â de con╚Ťinutul proiectului sau de modul ├«n care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt ├«n ├«ntregime responsabilitatea beneficiarului finan╚Ť─ârii.

Sponsori: Electroputere Mall, Distribu╚Ťie Oltenia, Epson, Romfer Trans, Aqua Carpatica, Domeniile S├ómbure╚Öti, Volvo.

Parteneri: Valletta Towers, Teatrul pentru copii si tineret ÔÇ×ColibriÔÇŁ, Casa de Cultur─â a Studen╚Ťilor Craiova, Filarmonica Oltenia, Opera Rom├ón─â Craiova,┬á Universitatea din Craiova, Universitatea Na╚Ťional─â de Art─â Teatral─â ╚Öi Cinematografic─â ÔÇ×I.L CaragialeÔÇŁ Bucure╚Öti, Institutul Cultural Rom├ón, Uniunea Teatral─â din Rom├ónia.

There is a WILL, so there is a way!

 


Contact Agen╚Ťia teatral─â:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program: Luni ÔÇô Vineri: 11:00 ÔÇô 19:00;┬á S├ómb─ât─â ÔÇô Duminic─â: 12:00 ÔÇô 19:00

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SHAKESPEARE

https://www.shakespearefestival.online

https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova

https://www.instagram.com/SHAKESPEAREFESTIVAL