logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

Teatrul National Marin Sorescu

Luni, 27 martie 2023, de Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Național “Marin Sorescu” propune un program variat: tur ghidat, spectacolele „Gaițele” de Al.Kirițescu în regia lui Alexandru Boureanu și „Recitindu-l pe Shakespeare” în interpretarea maestrului Emil Boroghină, ateliere creative pentru elevi și expoziție de fotografii în foaier.

 

Publicul este invitat să descopere culisele teatrului şi să afle detalii inedite din spatele cortinei, cu ocazia turului ghidat programat la ora 15:00. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, prin înscriere la următorul link https://forms.gle/ogi5WUN78jwEFajT6

sau la Agenția de bilete a teatrului.

 

An de an, Ziua Mondială a Teatrului este marcată de citirea Mesajului internaţional creat și transmis de o personalitate din lumea teatrului sau din alt domeniu al culturii, care este invitată să-şi exprime gândurile legate de acest eveniment printr-un mesaj difuzat în lumea întreagă.

 

În anul 2023, Mesajul internaţional este semnat de actrița Samiha Ayoub (Egipt) și va fi citit, pe scena sălii Amza Pellea, de la ora 19:00, înainte de spectacolul „Gaițele”, de  Alexandru Boureanu, manager al Naționalului craiovean. Totodată, mesajul UNITER, semnat de președintele acestuia,  Dragoș Buhagiar, va fi citit de Vlad Drăgulescu, directorul artistic al teatrului.

 

În programul dedicat acestei zile se regăsesc și ateliere de teatru și de creație pentru elevii din regiunea Oltenia, desfășurate în cadrul Programului “Educăm Împreună” organizat de Teatrul Național “Marin Sorescu”  în parteneriat cu Muzeul Național Peleș Sinaia, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Universitatea din Craiova. Detalii aiici: https://tncms.ro/educam-impreuna/#1668179069430-a049df2b-5bde.

 

Foaierul sălii Amza Pellea va găzdui o expoziție cu fotografii inedite din timpul construcției și de la inaugurarea actualei clădiri a Teatrului Național Craiova.

 

Vă așteptăm!