logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

Teatrul National Marin Sorescu

La invitația Ministerului Culturii și Turismului al Republicii Turcia, trupa Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova  va prezenta, în zilele de 25 și 26 Mai 2023, pe scena Centrului Cultural Hașim Ișcan, spectacolul Toc Toc de Laurent Baffie, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru din Antalya.

Regia spectacolului îi aparține lui  Alexandru Boureanu și Ralucăi Păun, decorul poartă semnătura Vanessei Beca iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii  Marian Politic, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu.

 

TOC TOC este o piesă de teatru pe care Baffie a scris-o în 2005. Spectacolul a avut premiera la Palais-Royal din Paris, avându-i în distribuție pe Daniel Russo și Marilou Berry. De altfel, rolul din TOC TOC i-a adus lui Marilou Berry un celebru Premiu Molière, pentru Noua revelație teatrală, în 2006. TOC TOC va cunoaște un succes fulminant și se va juca cu casa închisă.  În Spania s-au jucat opt ani la rând, peste 1.500 de reprezentații, iar în Argentina, timp de nouă ani, producția TOC TOC a fost văzută de peste 1,7 milioane de spectatori. În 2017 regizorul, producătorul și scenaristul Vincente Villanueva a adaptat piesa lui Baffie pentru marile ecrane.

Detalii despre spectacol aici https://tncms.ro/spectacole/toc-toc/ 

 

Eveniment derulat în colaborare cu Institutul Cultural Român