Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022, în parteneriat cu Asociația Urbanium Turnu-Măgurele, prezintă în premieră absolută spectacolul Amortals*, un proiect de artă activă queer de Bogdan Georgescu.
Cu un portofoliu de peste douăzeci de producții de teatru, care adresează și explorează de peste 10 ani dimensiuni socio-politice ale societății autohtone, Platforma de Teatru Politic vă invită în cadrul Stagiunii de Teatru Politic 2021-2022, la 8 spectacole (34 de reprezentații) din portofoliul său existent – Capete înfierbântate 2020, Matern, Lucrător universal, TABU, SubPământ, ‘90, The Protocols and Originea lumii – și, pe lângă Amortals and Rafina (regia Irina Gâdiuță), la încă un spectacol nou de teatru politic, coordonat de regizorul David Schwartz, care va avea premiera în toamna lui 2022, la Bârlad.
Primele reprezentații ale spectacolului Amortals vor avea loc în Sala de Festivități a Colegiului Național „Unirea” din Turnu-Măgurele, pe 8 aprilie – ora 17.00 și 9 aprilie – ora 13.00, respectiv ora 16.00. Ultima reprezentație va avea loc în Sala I.D. Sîrbu a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, duminică 10 aprilie – ora 17.00. Alături de The Protocols (regia Bogdan Georgescu) și Rafina (regia Irina Gâdiuță), Amortals este ultima parte a trilogiei Zoomed.
Dacă ai avea posibilitatea să trăiești pentru totdeauna, cum ar arăta o zi obișnuită din viața ta eternă? Cum ar arăta lumea? Cine-ai fi tu? Amortals explorează insinuările din prezent ale unei disto/uto-pii atât de dezirabile/înfricoșătoare, pentru care adolescenții se confruntă și se-antrenează. În fiecare zi. Azi.
Parteneri proiect: Centrul de Teatru Educațional Replika, Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Compania Morten Bruun Norvegia, Asociația Constantin Hamangiu Bârlad, Asociația Urbanium Turnu Măgurele, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Baricada, Scena9, CUTRA, Centrul Național al Dansului din București.
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Proiectul se desfășoară în perioada mai 2021 – octombrie 2022. Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.