THEATER NETWORKING TALENTS (T.N.T)

Festivalul Internațional al Tinerilor Regizori / INTERNATIONAL YOUNG THEATER DIRECTOR SHOWCASE

Descriere

Festivalul Theater Networking Talents (TNT) este o platformă de întâlnire și dialog destinată tuturor creatorilor din domeniul artelor spectacolului, axându-se în primul rând în jurul regizorilor de teatru absolvenți în anul trecut. Proaspeții absolvenți ai programelor universitare de regie din România și străinătate sunt invitați la Craiova pentru a prezenta spectacolele de licență/disertație și a lua contact cu mediul teatrului profestionist. TNT este un loc de întâlnire al tinerilor regizori nu doar cu viitori colegi și colaboratori, ci și cu manageri de teatre, directori artistici, producători independenți și programatori de festivaluri.  

 

Scopul activității 

THEATER NETWORKING TALENTS (T.N.T) are scop educațional, cultural și social, fiind un festival dedicat tinerilor regizori de teatru, ale căror producții de licență sau disertație pot fi vizionate de comunitatea studențească și nu numai.

Obiectivul general al proiectului constă în crearea unei platforme de întâlnire și dialog destinată tinerilor creatori din domeniul artelor spectacolului, axându-se în primul rând în jurul regizorilor de teatru absolvenți în anul curent, prin conceperea şi realizarea unei platforme multimedia online şi organizarea unui festival de teatru dedicat regizorilor promoției 2020 din România şi Europa.

 

Despre TNT 2020

TNT, ediția a IV-a/2020, păstrează secțiunile TNTeammates, TNTalks şi  Informal Meetings dar le adaugă şi componente noi- 3 întâlniri tip Speed Networking. Proiectul are două componente – componenta soft-on-line,  prin realizarea unei platforme practic inexistente în România dar care va avea un interes atât național, cât şi european prin prezentarea portofoliilor tinerilor regizori- studenţi sau proaspăt absolvenţi, care au participat la festival până acum, urmând ca această bază de date să fie completată anual. A doua componentă este una hard- adică organizarea cu toate activitățile  pe care le implică, a unui festival dedicat tânărului regizor absolvent de teatru. Festivalul este structurat pe mai multe secțiuni fiecare secțiune contribuind la îndeplinirea obiectivului general- acela de a descoperi tineri regizori de teatru care pot aborda noi forme de expresie artistică bazate pe inovație și originalitate, în pas cu cerințele și tendințele societății moderne, precum și crearea unui mediu prielnic pentru lansarea către public, dar mai ales către profesioniștii din teatrul public și din cel independent (manageri de instituții teatrale, critici, teatrologi, studenți-artiști), a tinerilor absolvenți ai specializării Regie, pentru o mai bună integrare a lor pe piața muncii.

Open Call – TNT – 4th Edition

Open call TNT THEATER NETWORKING TALENTS INTERNATIONAL YOUNG THEATRE DIRECTOR SHOWCASE Festival Internațional dedicat Proaspeților Regizori ediția a IV-a (Craiova, 2-5 iulie 2020) (english version down the page) Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță deschiderea înscrierilor pentru pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional al Proaspeților Regizori THEATER NETWORKING TALENTS / Craiova / 2-5 iulie 2020. [...]