logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

CORIOLANUS

Sala Amza Pellea

17

martie

Regia: DMYTRO BOGOMAZOV - TEATRUL NAȚIONAL KIEV

Tragedia „Coriolanus” este o poveste despre ascensiunea și căderea legendarului războinic roman. W. Shakespeare a luat temeiul piesei sale din povestea scriitorului grec Plutarh. Există, de asemenea, o dramă politică acută în această piesă, o dramă a relațiilor de familie și o tragedie internă a unei singure persoane.

           Eroul său Caius Marcius, care a devenit faimos datorită faptelor sale în războiul cu dușmanii romanilor – Volsces. După ce a cucerit orașul Volsc Corioli, a primit numele Coriolanus pentru victoriile militare.

           După ce se întoarce acasă cu victorie, viteazul războinic trece la politica „mare” – la consulii Republicii Romane. Dar în luptele politice, eroul invincibil și durabil, obișnuit să câștige dușmanii într-o luptă deschisă, a devenit vulnerabil în forța sa: Coriolanus direct, sincer și intransigent nu este capabil de înșelăciune și trucuri. Din cauza manipulărilor politice, în loc de onoare și recunoaștere, un războinic curajos este proclamat dușman al poporului și primește un verdict de la romani – exil pe viață.

           Un Coriolanus furios părăsește orașul. În dorința de a se răzbuna, el este unit cu foștii săi dușmani – volsci și conduce armata lor la Roma. Dar în ajunul unui atac decisiv, Coriolanus, mișcat de cererile mamei, refuză să distrugă definitiv Roma și plătește pentru această alegere a propriei sale vieți.

Calendar

20

APR
ORA 19:00

CORIOLANUS