logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

MACBETH

Sala „I.D Sîrbu”

17

martie

Regia: HENRY MAYNARD - FLABBERGAST THEATRE

În această poveste clasică despre lăcomie și vinovăție, Macbeth-ul lui Flabbergast îmbină o abordare riguroasă și respectuoasă a textului și a povestirii pentru a aduce la viață o interpretare magică și lucidă a tragediei îmbibate de sânge a lui Shakespeare.

Jucându-și punctele forte și experiența în teatru de păpuși, clovn, mască, ansamblu și teatru fizic, Flabbergast și-a dezvoltat prima producție bazată pe text narativ (după cercetare și dezvoltare extinsă cu Wilton’s Musical Hall London și Grotowski Institute Polonia), ei prezintă textul original al bardului însoțit de și susținut cu muzică live încântătoare pentru a produce un spectacol provocator și plăcut accesibil.

Muzica frumos interpretată și munca vocală se combină într-un puternic peisaj sonor live, creând o atmosferă care complimentează și juxtapune acțiunea. Cu un set cu spatele dezbrăcat și un design captivant din punct de vedere estetic, ansamblul strâns de actori realizează o manifestare întunecată și viscerală a esenței operei și a temelor de bază.

Flabbergast ne oferă o interpretare instinctivă a celei mai nenorocite tragedii a lui Shakespeare, lucrând pentru a stabili paralele cu societatea modernă. În centrul ei, tema recurentă dominantă și narațiunea fundamentală care alimentează Tragedia lui Macbeth este teama masculină de puterea feminină; și, în acest sens, piesa este la fel de pertinentă astăzi ca niciodată.

Această lucrare atemporală examinează ce a însemnat să fii bărbat și ce a însemnat să fii femeie și subliniază contractele sociale dintre cei doi care dictează acțiunile protagoniștilor. Noțiunea că genul este o construcție socială nu este niciodată mai clară decât în ​​timpul solilocviului „unsex me here” al lui Lady Macbeth, în timp ce ea luptă să-și lase deoparte rolul feminin, ca să nu-i împiedice ambițiile întunecate. Iar vrăjitoarele – care pot apărea ca neamuri sau slujnice – întruchipează puterea care a amenințat sistemul patriarhal.

Un spectacol de care să se bucure atât spectatorii noi, cât și cei consacrați, Shakespeare lui Flabbergast este pentru toată lumea, o repovestire viscerală și elocventă a poveștii pline de vicisitudine a lui Shakespeare.

Calendar

22

APR
ORA 20:00

MACBETH