Caută
Close this search box.

CONCURSUL de PROIECTE pentru TINERI REGIZORI și SCENOGRAFI ROMÂNI ediția a XI-a – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova lansează apelul pentru aplicații la concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ediția a XI-a.

Din dorința de a descoperi talente emergente în aria regizorală și scenografică românească, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova dorește să sprijine școala românească de regie și scenografie și să propună noi nume, concepte și viziuni artistice în dorința de a asigura continuitatea, dar și revitalizarea teatrul românesc.

 

Proiectul câștigător va fi realizat la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în stagiunea 2021-2022.
Condiţii de participare:

  • Textul proiectului va avea la bază o operă din dramaturgia sau literatura română a ultimelor două decenii, cu maxim 8 personaje; textul piesei trebuie să fie în limba română. În cazul în care textul dramaturgului român este scris într-o altă limbă, nu se plătesc drepturi de traducere
  • Proiectul va fi conceput pentru Sala studio „Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC https://tncms.ro/tehnic.php)
  • Suma proiectului este 50.000 lei brut (incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație – regizor, scenograf, compozitor etc., costuri drepturi de autor)
  • Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate (licență cu specializarea regie / scenografie de teatru) și să nu depășească vârsta de 35 de ani
  • CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului

 

 

Nota bene

  1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa drept criteriu de departajare în cazul egalității de punctaj.
  2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.

 

Data limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2021 – transmise prin e-mail: concurs@tncms.ro sau prin poștă la sediul teatrului (Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, 200585, Craiova, Dolj, România – cu mențiunea în atenția Serviciului Dramaturgie).

Alte articole