Caută
Close this search box.

Corina Șuteu vine la “Întâlnirile SpectActor” – 2023

Primul invitat al Întâlnirilor “SpectActor 2023” este Corina Șuteu, teatrolog, manager cultural, ministru al Culturii (2016-2017), director al ICR New York (2006-2012).

Aceasta va susține, duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, conferința “Când Cultura e la margine…” urmată de un dialog cu publicul prezent.

Prezintă Nicolae Coande.

“Aflată întotdeauna, aparent central, în discursurile politicienilor, cultura este, în realitate, un domeniu neglijat de guverne, ea devenind fie un pur instrument de propagandă electorală, fie o ‘cenușăreasă’ a celor care decid pentru resurse.

Conferința de față va explica de ce un mod inovator de a privi cultura, ca parte integrantă și esențială a procesului economic ar putea provoca o importantă schimbare în bine a contextelor în care ne ducem azi existența.”

Critic de teatru și director al UNITER și al Theatrum Mundi la începutul anilor 1990, director al Masteratului în Management Cultural al Școlii de Comerț din Dijon și fondator al programului ECUMEST, director al ICR New York și ministru al culturii în guvernul tehnocrat, fostă președintă a Forumului European al Rețelelor Culturale ale Consiliului Europei și al EUNIC NY, expert în management și politici culturale, producător și președinte al festivalurilor Making Waves (NY) și fARAD (Arad), educator și autor de articole, rapoarte și publicații de specialitate în România și în străinătate, creator și curator al spațiului Insula 42, autor bimensual al Gândurilor de pe Insula 42 în Revista „22”, Corina Șuteu este o specialistă a culturii văzută din perspectiva transversală și multidimensională.

A publicat în 2006 volumul “Another brick in the wall. A critical review of cultural management education in Europe” (Boekman Foundation, Amsterdam, 2006).

Alături de Mihai Pop,  a co-editat albumul “Adrian Ghenie – Darwin’s room”, apărut în colecția Albume de artă la editura Humanitas, 2015.

Alte articole