Caută
Close this search box.

O nouă premieră la Teatrul Național „Marin Sorescu”

În zilele de 19 și 20 Mai 2021, începând cu ora 19:00 publicul este invitat în sala „Amza Pellea” la premiera spectacolului „Ultimul dans al libelulei” de Cornel Mihai Ungureanu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceșanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa, Mihai Viță.

Echipa de creație este alcătuită din Florin Caracala-regizor, Lia Dogaru- scenografie, Eduard Draude-muzică.

Patru rezidenți ai unui azil de bătrâni al cărui cotidian este influențat de intervențiile asistentei medicale și ale motanului, acesta din urmă complice în toate situațiile care animă atmosfera încremenită în timp. Un șir de situații pline de umor, amintiri depănate cu sau fără perdea, melancolie, mister.

Atmosfera, aparent liniștită este tulburată de apariția unui personaj, cel puțin, incert.

„Ultimul dans al libelulei” scris de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012 este un text premiat la concursul de dramaturgie FestCo (Festivalul Comediei Românești, București).

„Autorii nu fac spectacol. Nici spectacole. Suntem la teatru, tărâmul regizorilor și-al actorilor. Dar bucuria mea ar fi să ne simțim bine în această seară, să o privim în față, fără spasm ori resentimente, să râdem și să ne veselim! În definitiv, suntem cu toții libelule, iar viața e ultimul nostru dans” – Cornel Mihai Ungureanu

Florin Caracala se află la a treia colaborare cu Naționalul craiovean, după „White Room” de Alexandra Badea în anul 2019 și „Pescărușul” după A.P.Cehov în actuala stagiune, un proiect realizat cu studenții Universității din Craiova-Facultatea de Litere.

„M-aș bucura dacă nu s-ar asemăna între ele spectacolele mele. Cât despre felul în care mă poziționez, nu pot spune eu, cu precădere, unde anume mă situez. Niciodată nu m-am gândit la asta. Și nici nu vreau să mă gândesc la asta. Îmi place să cred despre mine (mă alint, probabil, acum) că mă situez în apropierea centrului problemelor societății (reale) în care ființez” – Florin Caracala.

Biletele se pot procura de pe platforma online https://ebilet.tncms.ro/ebilet și de la Agenția teatrală, str.Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului. Telefon: 0251.413.677.

Program:
Luni – joi: 11:00 – 16:30
Vineri – sâmbătă: 11:00 – 19:00
Duminică: închis

https://tncms.ro/nou
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

Florin Caracala
Florin Caracala

Florin Caracala

Alte articole