logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

ANOMALIA

Sala Amza Pellea

Concept, regie, muzică, coregrafie: Natasza Sołtanowicz

Text, dramaturgie: Joanna Kowalska

Decor și costume: Marianna Syska

Aranjamente muzicale, sound design: Grzegorz Bieńko

Traducere: Iulia Gheorghiță

Foto credit colectivul [in between]: Edgar de Poray, Marek Maziarz, Cristian Floriganță

Foto credit: Orlando Edward

Regia tehnică: Mihai Manea

Maestru de lumini: Dodu Ispas

Operator sunet: Emy Guran

Makeup: Minela Popa, Mihaela Guran

Sufleor: Anca Maria Ilinca

Producător delegat: Marius Pîrlea

Data premierei: 20 oct. 2023

Durata spectacolului: ……….

*Spectacol recomandat persoanelor peste 12 ani

** Natasza Sołtanowicz este câștigătoarea Festivalului Theater Networking Talents 2019

***Proiect implementat împreună cu Goethe Institute și cofinanțat de Uniunea Europeană. Opiniile exprimate în proiect nu reprezintă fi în niciun caz opinia oficială a Uniunii Europene

Sinopsis

„Lumea modernă se schimbă într-un ritm alarmant. În ultimii ani suntem expuși la incert, neașteptat, necunoscut. În lumea anomaliilor, am fost forțați să părăsim zona noastră de confort și să ne adaptăm indiferent de situație.

Anomalia este un spectacol despre nouă persoane diferite în momente de criză și reacțiile lor la anomalii imprevizibile care le vor răscoli viața de zi cu zi. În acest spectacol atrăgător, muzical și poetic, fragmentele electronice sunt combinate cu melodii polifonice. Actorii dansează coregrafii dinamice în ritmul textului poetic inspirat de teatrul absurdului.

Aceasta este povestea universală a abilităților excepționale ale oamenilor de a se adapta în orice circumstanțe.” (Natasza Sołtanowicz)

 

Echipa de creație

Spectacolul Anomalia este creat la Naționalul craiovean de colectivul artistic polonez numit [in between] și înființat în 2017. Fondatorii sunt Natasza Sołtanowicz, Joanna Kowalska, Marianna Syska și Grzegorz Bieńko. Ei creează un teatru care provoacă convențiile bine stabilite, cu accent principal pe imagine și muzică. Limbajul metaforic și imaginarul poetic sunt mărcile lor remarcabile.

În textele lor poetice pentru scenă, grupul gravitează către subiecte precum identitatea umană în lumea incertă contemporană, percepția timpului și relația oamenilor cu mediul înconjurător. Sunt puternic inspirați de povești populare și diferite mituri.

[in between] produce spectacole atât în teatrele instituționale, cât și în afara scenei, dedicate copiiilor, adolescenților și adulților. Cea mai cunoscută reprezentație a lor, Weirdos, a fost prezentată în cadrul Festivalului OFF d’Avignon din Franța, a câștigat Marele Premiu la festivalul PRO-CONTRA de la Szczecin (Polonia) și Festivalul Internațional de Rețea Teatrală de la Craiova (România).

În viitor, ei plănuiesc să organizeze și spectacole de operă și concerte.

 

https://www.facebook.com/inbetweengroup

https://www.instagram.com/in_between_group

Promo

Calendar

20

OCT
ORA 19:00

ANOMALIA

21

OCT
ORA 19:00

ANOMALIA

04

NOV
ORA 19:00

ANOMALIA

17

NOV
ORA 19:00

ANOMALIA

30

NOV
ORA 19:00

ANOMALIA

01

DEC
ORA 19:00

ANOMALIA