Caută
Close this search box.

Face to Face

Sala Amza Pellea

Actori colaboratori

de Peter Quilter

Regia: Adrian Andone

Scenografia: Lia Dogaru

Scenariul, traducerea și adaptarea: Monica Ardeleanu

Maestru de lumini: Dodu Ispas

Regizor tehnic: Sorin Gruia / Cristian Petec

Data premierei: 5-6 iunie 2021 / sala Amza Pellea

Durata spectacolului: 1h 16 min

*Producția face parte din proiectul 6 spectacole scurte

Prezentare spectacol:

,,Face to face”, de Peter Quilter este o comedie spumoasă, plină de culoare, fermecătoare, cu schimbări rapide de stări și situații. Actorii Monica Ardeleanu și Adrian Andone vă propun trei cupluri, trei povești de dragoste, trei situații de viață total diferite.

În prima scenă, Jonathan și Wendy își dau întâlnire pe nevăzute și speră ca măcar de data asta lucrurile să decurgă bine. În a doua scenă, Angela urmează să se căsătorească, iar Toby  prietenul ei de o viață, o tachinează vrând  ce e mai bun pentru ea. În ultima scenă, Giuliana și Bobby, deși încă se iubesc, decid să divorțeze, cu toate încurcăturile și răsturnările de situație care derivă din această decizie.

Autorul acestei comedii excepționale este Peter Quilter, unul dintre dramaturgii britanici foarte apreciați, piesele sale fiind jucate în teatre importante din întreaga lume, de la show-uri pe Broadway, până la spectacole pe scenele din Londra.

,,Face to face” este un spectacol aparent simplu, dar foarte solicitant și ofertant pentru cei doi actori care interpretează cu vitalitate, farmec și umor cele șase personaje ale piesei. O joacă plină de haz, o redare amuzantă a dragostei, a relațiilor moderne într-o reprezentație plină de umor.

 

„Ieși revigorat și binedispus de la Face to Face, ușor amuzat de cele trei scene pe care tocmai le-ai lăsat pe „scândură”. Monica Ardeleanu și Adrian Andone joacă trei situații tragi-comice care ne sunt familiare – și tocmai prin asta devin dragi de la primele replici. Piesa lui Quilter este scrisă într-o notă ce nu permite situațiilor neplăcute să devină apăsătoare pentru spectator. Dimpotrivă, li se conferă acea ușurătate specifică în comedie, care ne permite să râdem în fața unor situații dificile – și demonstrează încă o dată că râsul este terapeutic.”

Lia Boangiu – Face to face, SpectActor nr. 2/2021

Bio autor Peter Quilter:

Piesele lui Peter Quilter au fost produse în peste 40 de țări din întreaga lume și traduse în 30 de limbi. A avut trei spectacole de succes în West End Londra, mare succes pe Broadway, și a fost nominalizat de două ori la Premiul Olivier pentru cea mai bună piesă nouă și cea mai bună comedie nouă.

Primul său succes internațional a fost comedia Glorios! – adevărata poveste a lui Florence Foster Jenkins, cea mai proastă cântăreață din lume. Piesa a avut premiera la Teatrul Duchess din West End Londra și de atunci a fost văzută de peste două milioane de oameni în teatre de pe cinci continente.

Drama sa muzicală despre Judy Garland, End of the Rainbow a avut premiera mondială la Opera din Sydney din Australia. Spectacolul a fost jucat sold out în West End Londra înainte de a se transfera la Broadway în 2012, unde producția a primit nominalizări la trei premii Tony. În 2019, piesa a fost adaptată pentru filmul Judy, premiat cu Oscar, cu Renée Zellweger în rol principal.

Comedia Duets, cu doi actori, a fost jucată în 20 de țări de la prima sa producție în Sydney. Populara producție franceză (intitulată Face a Face) a fost difuzată recent live la televiziune la Paris și spectacolul va avea premiera în curând și în Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda și Brazilia.

Celelalte piese ale sale includ drama 4000 Days, care a fost produsă la Praga, Hamburg, Aachen, Sao Paulo, Varșovia și SUA de la debutul de la Londra în 2016. Peter are, de asemenea, succes cu mai multe comedii noi, Actrița (Teatrul Național din Sofia) Bestseller, cu 3 actori (care a avut premiera la International City Theatre din Los Angeles) și The Hill (care a avut primele sale producții la Praga și Polonia în 2020).

Alte lucrări includ muzicalul pop Boyband, care a fost jucat un sezon în West End Londra, la Varșovia și Amsterdam și a fost jucat la Bratislava timp de peste 10 ani.

Cea mai recentă piesă este comedia cu doi actori Snowbound, pe care a scris-o anul trecut la casa sa din Spania, în timpul pandemiei. Spectacolul va avea producții în premieră în mai multe țări în sezonul viitor.

Site-ul oficial Peter Quilter – www.peterquilter.net

Trailer

Galerie foto

Calendar

25
apr.
Ora 19:00
Face to Face
Sala Amza Pellea