JOCUL DE-A MĂCELUL

Sala „I.D. Sîrbu”

14

octombrie

de Eugène Ionesco

Traducerea: Marcel Aderca

Regia artistică, ilustrația muzicală și mișcarea scenică: Beatrice Rancea

Decor și costume: Vanessa Beca

Asistenți regie: Karyna Florița, Ioana Andone, Lucian Vlăsceanu

Asistent scenografie: Adelina Galiceanu

Regia tehnică: Mihai Manea

Maestru de lumini: Dodu Ispas

Data premierei: 29 octombrie 2021

Distribuție: Adrian Andone, Monica Ardeleanu, Gabriela Baciu, Claudiu Bleonț, Ștefan Cepoi, Anca Dinu, Corina Druc, Dragoș Măceșanu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Nicolae Vicol, Cătălin Vieru, Andreea Boldeanu, Mihaela Dobre, Irina Danciu, Alexandru Geicu, Simona Grîcleanu, Elena Raluca Ianichi, Roxana Mutu.

Cu participarea extraordinară a lui Mircea Dinescu

Beatrice Rancea este o artistă de notorietate internațională, aclamată și multipremiată în cariera sa de până acum. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, Facultatea de Teatru (Secția Coregrafie, 1991), respectiv secția Regie de teatru (1996). A fost solistă balet a Operei Naționale București (1980-1992), director general al Teatrului Național Constanța (2005-2007), regizor al Operei Naționale din Iași (2010-2011), Manager-Director General la Operei Naționale Române Iași (2010-2016, decembrie 2017-august 2021).
În perioada 1992-2020 a realizat regia a peste 30 de spectacole în teatre și opere din România. A creat spectacole prezentate la festivalurile internaționale de la Zsámbék – Budapesta (Ungaria), Festivalul Internațional de Teatru Gyula, Ungaria, Long Theatre Columbia, South Carolina, Statele Unite ale Americii.

„În toamna aceasta am bucuria să joc într-o premieră pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova. Tot ce se spune în „Jocul de-a măcelul” sunt ideile, gândurile, sentimentele lumii de azi în fața pandemiei, în fața morții. De la obsesia sănătății, la absurdul situației de a fi închis, dar în siguranță, de la durerea pierderii copilului, a iubitei sau a iubitului, la discursul care caută din disperare o soluție politică a situației, de la disperarea foamei generată de pandemie, la zădarnica siguranță dată de bogăție, de la fanatismul medical căutător de soluții în fața morții, la capitularea în fața tainei și misterului clipei. Oricât ar fi mintea umană de simplă sau complexă, a trăi este ceva ce ne scapă printre degete!”
(Claudiu Bleonț)

Calendar

29

OCT
ORA 18:00

JOCUL DE-A MĂCELUL

31

OCT
ORA 18:00

JOCUL DE-A MĂCELUL

06

NOV
ORA 18:00

JOCUL DE-A MĂCELUL

03

DEC
ORA 18:00

JOCUL DE-A MĂCELUL