logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

TOC TOC

Sala Amza Pellea

Text: Laurent Baffie

Regia artistică: Alexandru Boureanu și Raluca Păun

Traducere: Raluca Păun

Decor: Vanessa Beca

Costume: Lia Dogaru

Regia tehnică: Cristian Petec / Sorin Gruia

Maestru de lumini: Dodu Ispas

Lumini: Marian Tudorache / Ovidiu Mustață

Sunet: George Udrea

Sufleor: Adrian Țîrcă

Data premierei: 12, 13 februarie 2021

Durata spectacolului: 1h 26 min

**spectacol recomandat publicului  cu vârsta peste 16 ani

Sinopsis

„TOC TOC” este o piesă scrisă de dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie, prezentată în premieră în 2005 la Palais-Royal din Paris.

O comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD. O consultație la renumitul dr. Stern se obține cu greu, deoarece acesta călătorește foarte mult și rareori se întoarce în Franța.

Coprolalie, aritmomanie, nosofobie, palilalie sunt doar o parte din afectările celor șase pacienți care se întâlnesc în sala de așteptare a doctorului Stern.

Neuropsihiatrul întârzie, fiind blocat în aeroportul din Frankfurt. După o vreme, pacienții vor încerca să omoare timpul prin improvizarea unei terapii de grup care îi va situa pe toți în afara zonei lor de confort. Fiecare își va spune propria poveste.

 

Cronici

„Regizorii (Alexandru Boureanu și Raluca Paun) au contat pe succesul acestei comedii bulevardiere, fiindcă s-au bazat pe două elemente importante: textul scris alert, cu replici de efect şi cu un ritm al desfăşurării comicului ce include mereu surpriza în formula sa; şi pe prestaţia trupei de actori, capabili să dea relief umorului vioi al piesei. Se simte în acest text experienţa de actor şi scriitor pentru show-uri de divertisment la radio şi televiziune, a lui Laurent Baffie, care a renunţat la şcoală, pentru a-şi urma vocaţia, atras fiind de aceste două media ale timpului nostru.
Abordând un subiect sensibil şi alambicat, dramaturgul recurge la mijloacele comicului de limbaj de sorginte populară, iar aceasta ar putea fi o capcană pentru o trupă de actori ce pot aluneca dincolo de linia subţire a efectului grosier.
Actorii TNC nu au căzut în această capcană, au evitat, în general, tuşele groase, făcând subtil cu ochiul publicului, care le răsplăteşte prestaţia cu aplauze.”

 

Calendar

08

APR
ORA 19:00

TOC TOC

26

MAI
ORA 19:00

TOC TOC