Caută
Close this search box.

Teatroteca TNC

Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova continuă mișcarea #TeatruNcasACASAteatru

cu TEATROTECA TNC- scoatem arhiva la aer, on air

În vremuri excepționale se impun măsuri excepționale, iar în contextul actual, în care viețile ne sunt restricționate într-o mare măsură, este esențial să contrabalansăm.

Sunt aproape două săptămâni de când Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova a lansat mișcarea #teatruNcasACASAteatru prin care a transformat pagina oficială FB a teatrului într-un spațiu de joacă virtual în care zeci de mii de spectatori au interacționat până acum cu actorii Naționalului craiovean.

Continuăm demersul atât timp cât va fi nevoie. Începând de aseară, 26 martie, am deschis TEATROTECA TNC- o selecție de spectacolele din arhiva Teatrului Național “Marin Sorescu”, pe care spectatorii le vor putea urmări în regim de transmisiune live.

Primul spectacol din această serie a fost transmis seara trecută pe pagina oficială de Facebook a teatrului- ”MOBILĂ ȘI DURERE” de Teodor Mazilu, regia Cristian Hadji-Culea, ce a avut premiera în urmă cu 33 de ani, în Stagiunea 1987 – 1988.

Într-un Interviu publicat în revista ”Teatrul”, din august 1988, marele actor Ilie Gheorghe spunea despre comedia spumoasă: ”Am intuit exact ce vrea (n.r. regizorul) și fiindcă am înțeles ce urmărește a face din Sile am venit în întâmpinarea lui cu mai multe gânduri decât și-ar fi imaginat și din care le-am oprit pe cele mai bune.”

Teatroteca TNC se va desfășura după următorul program:

Pe perioada desfășurării acestui proiect, vor fi scoase la aer, din arhivă și alte spectacole, acestea urmând să fie anunțate pe parcurs.

#teatruNcasACASAteatru -Teatru în casă, casă teatru (ori acasă teatru)- a venit ca un răspuns instant la starea de incertitudine care s-a instalat brusc în viața fiecăruia dintre noi, din nevoia de a crea o mișcare ce ar urma să ne țină, pe cât mai mulți dintre noi, acasă pentru binele nostru, al tuturor, să facă această perioadă de izolare mai ușor de traversat, realizând că este foarte important ca starea de spirit să fie menținută, iar un teatru are menirea aceasta, în vremuri tulburi.

Alte articole