Caută
Close this search box.

FNT – Spectacolul „Băgău” pe scena Teatrului Odeon

În zilele de 27 Octombrie/ 18:30 și 28 Octombrie / 21:30 în cadrul FNT, spectacolul Băgău de Ioana Bradea, în regia Cristinei Giurgea, va fi prezentat pe scena Sălii Studio a Teatrului Odeon din București. Scenografia aparține Ioanei Ungureanu.

Din distribuție fac parte actorii Iulia Colan, Edith Mag, Alina Mangra, Anca Maria Ilinca, Costinela Ungureanu, Raluca Păun, Claudiu Mihail, Cătălin Vieru.

În spectacol sunt prezente și vocile actorilor Ștefan Cepoi, George Albert Costea și Vlad Udrescu.

Detalii spectacol : https://tncms.ro/spectacole/bagau/

 

Băgău, o adaptare după romanul Ioanei Bradea în regia Cristinei Giurgea, creează universul interior al Andreei, o tânără care lucrează la o linie telefonică erotică (anii ’90 – 2000) și suferă după despărțirea de un bărbat. Dar nici linia erotică, nici bărbatul nu par elemente tocmai stabile în realitatea obiectivă, ci parte dintr-o realitate subiectivă a Andreei. Zona în care spectacolul funcționează foarte bine este crearea unei ciocniri a singurătăților – de o parte, fetele de la linia erotică, cu istorii personale și medii de proveniență diferite, ceea ce face comunitatea eterogenă, fără să o coaguleze, și de cealaltă parte bărbații, o arhivă de singurătăți furioase, alienante, o masculinitate deprimantă, degradată mental și emoțional. Sunt două lumi care nu se întâlnesc fizic, deși există tentative de o parte, mereu refuzate de cealaltă. Universul sonor reflectă această diversitate în singurătate, de la Creep (Radiohead) la Of, viața mea a lui Costi Ioniță & Adrian Minune. Munca dură, care presupune dedublare și contact cu disperarea și/ sau agresivitatea celorlalți, le marchează pe fete, fiecare având propriul ei abis. Desigur, limbajul e pe măsura „muncii”, frust licențios, fără să îndulcească abrazivitatea mediului. E aici o performanță a Iuliei Colan în rolul Andreei pentru că partitura sa este complexă, cu multiple treceri bruște de la un epic agresiv la un liric monologat, pe care actrița le „coregrafiază” cu abilitate”.

Oana Stoica , „ Să vorbim despre Est. 6 spectacole în  5 zile la Piatra Neamț” /Scena9

 

A 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru se desfășoară între 20 și 30 octombrie 2023. Curatori: Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari.

Informațiile despre spectacolele și evenimentele festivalului sunt disponibile pe site-ul www.fnt.ro.

Alte articole