Caută
Close this search box.

Regulament Spectatori

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova urează spectatorilor săi
„ Bine ați revenit la teatru!”

Așa cum v-am promis, deschidem stagiunea teatrală 2020-2021 a Naționalului craiovean în straie noi: Sala „Amza Pellea” își întâmpină spectatorii în condiții de confort sporit și in deplină siguranță.
Ne dorim, ca și în continuare, să vă bucurați pe deplin de experiențele artistice pe care echipa teatrului le pregătește publicului său drag și de aceea vă invităm să citiți și să respectați cu strictețe Regulamentul spectatorului, după cum urmează:

REGULAMENTUL SPECTATORULUI PRIVIND MĂSURILE DE PREVENIRE A INFECTĂRII CU NOUL CORONAVIRUS ȘI PENTRU ASIGURAREA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ
 • Art.1. La achiziționarea biletelor, spectatorii vor lăsa date de contact (nume, număr de telefon și adresă de e-mail). Măsura se aplică atât pentru biletele achiziționate online, cât și pentru biletele achiziționate de la Agenția de bilete. Aceste informații vor fi utilizate exclusiv în cazul în care se descoperă ulterior existența unei persoane depistate pozitiv cu COVID – 19, în vederea anchetei epidemiologice.
  Art. 2. Pentru evitarea răspândirii coronavirusului, se recomandă achiziționarea biletelor cu cardul bancar sau cu telefonul mobil.
  Art. 3. Biletele se vor vinde fără locuri în sala de spectacol și vor purta mențiunea „amplasament dirijat” ceea ce înseamnă că spectatorii vor fi așezați pe locuri în funcție de sosirea la spectacol.
  Angajații teatrului vor conduce spectatorii de la intrarea din strada A.I. Cuza spre sala de spectacol, unde scaunele de spectacol se vor ocupa începând cu locul 1 de pe fiecare rând ocupat, ocuparea acestora făcându-se de sus în jos.
  Ieșirea spectatorilor din sala de spectacol se va face începând cu locul 1 de pe fiecare rând ocupat către cea mai apropiată ieșire.
  Art.4. Se recomandă insistent ca persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) să nu participe la spectacol și să solicite modificarea sau anularea biletului la Agenția de bilete a Teatrului (tel. 0251.413677), cu cel puțin două ore înainte de începerea spectacolului.
  Art. 5. Accesul în spațiul de spectacol va începe cu 30 minute înainte de începerea reprezentației și se va efectua gradual, cu respectarea distanțării de minim 1,5 m.
  Art. 6. Este interzisă folosirea garderobei din foyerul sălii de spectacol.
  Art. 7. Accesul spectatorilor în spațiul destinat publicului este permis doar după triajul observațional realizat prin măsurarea temperaturii cu termometru noncontact.
  Art.8. Obligativitatea purtării măștii de protecție se aplică de la intrarea în clădirea teatrului, pe toată durata evenimentului, până la părăsirea acesteia. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
  Art. 9. Se recomandă dezinfectarea mâinilor cu substanțele puse la dispoziție de instituție.
  Art.10. Se recomandă ca accesul în spaţiu să fie făcut cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m și cu respectarea marcajelor amplasate.
  Art.11. Se vor respecta fluxurile de intrare/ieşire, stabilite în vederea asigurării distanţei fizice.
  Art. 12 Se interzice consumul de produse alimentare și băuturi în spațiul destinat spectacolului, cu excepția băuturilor nealcoolice ambalate în recipiente individuale, cu capac,conform normelor în vigoare.

Prezentul regulament a fost întocmit în baza Ordinului nr. 3142/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag !

Echipa Teatrului Național “Marin Sorescu”