Caută
Close this search box.

Romeo și Julieta de Cluj, o iubire care a devenit istorie

In perioada 1 februarie -15 martie 2023, publicul Teatrului Național din Craiova este invitat la întâlnirea cu celebrele personaje shakespeariene în cadrul expoziției Romeo și Julieta de la Cluj din foaierul Sălii Amza Pellea.

În anul 2013, pe parcursul lucrărilor de restaurare-reabilitare  a  Mănăstirii   Franciscane din Piața Muzeului, arheologii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca au adus la lumină un mormânt, în care cei găsiți acolo încă se țineau de mână.

Ineditul descoperirii a atras atenția specialiștilor și a presei fiind semnalat și de prestigioasa publicație britanică The Daily Mail iar expoziția a primit numele unor personaje a căror iubire a inspirat scriitori și artiști Romeo și Julieta.

Publicul care participă la spectacolele și evenimentele organizate sau găzduite de Teatrul Național “Marin Sorescu” în perioada 1 februarie -15 martie 2023 este invitat să viziteze expoziția ce cuprinde imagini și panouri informative,  pusă la dispoziție de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj- Napoca.

Proiectul face parte din programul EDUCĂM ÎMPREUNĂ.

Parteneri instituționali:  Muzeul Național Peleș Sinaia, Muzeul de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Universitatea din Craiova (Facultatea de Științe Sociale și Facultatea de Litere)

Sponsori și Parteneri privați: Domnul Dan Simionescu, Casa de Licitații HISTORIC, Clinica de Stomatologie Dr. Leahu, Craiova,  Casa Noastră, Leonidas, Florăria IRIS Craiova

Partener media: Radio România Oltenia Craiova, Comunitatea de Artiști Ilustromania.

Alte articole