logo Teatrul National Marin Sorescu
Harta Teatrul National Marin Sorescu

RADIO

Sala Amza Pellea

de Eric Bogosian

Regia: Bobi Pricop

Traducerea: Silvia Năstasie

Scenografia: Nikola Toromanov

Muzica live:  Eduard Gabia

Producător:  Claudia Gorun

Regia Tehnică: Sorin Gruia

Sufleor: Adrian Țîrcă

Data premierei: 14 Decembrie 2019

Durata: 120 min fără pauză

Genul spectacolului: Dramă

Sinopsis:

În America anilor′ 80, radioul era cea mai importantă platformă pentru libertatea de exprimare. Emisiunile TV aveau niște reguli destul de stricte, dar FM-ul putea deveni terenul de joacă al celor mai îndrăznețe și nepopulare opinii, scena pentru cele 15 minute de faimă, comunitatea tuturor celor care voiau să se facă auziți, spațiul sonor în care nimeni nu se simțea singur.

Dramaturgul american Eric Bogosian alege tocmai o astfel de frecvență pentru piesa sa, un post de radio neconvențional, unde oricine are ceva de spus poate intra în direct cu națiunea. Ca maestru de ceremonii al acestei microlumi, în care fiecare vrea să își spună adevărul, îl pune pe Barry Champlain (Sorin Leoveanu), controversatul realizator al emisiunii „Night Talk”. Și spectacolul vocilor unei națiuni confuze poate să înceapă.

„Radio” vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

Partener: Radio România Oltenia Craiova

Calendar

Momentan acest spectacol nu este disponibil.