Caută
Close this search box.

Unde mi-e sufletul?

Sala Ion D. Sîrbu

Scenariu dramatic de Norbert Boda

După texte de Marin Sorescu

Regia: Norbert Boda

Decor și costume: Ana Ruxandra Manole

Video mapping / animație video: Dana Petre

Coloana sonoră: Radu Dogaru

Asistent de regie: Cristina Albișoru

Foto credit: Cristian Floriganță, Florin Chirea, Albert Dobrin

Regia tehnică: Cristian Petec

Sufleor: Anca Maria Ilinca

Data premierei: 19 decembrie 2020

Durata: 60 min.

*Spectacolul face parte din Programul Minimal – Programul RO-Dramaturg, Proiectul Noi și iar noi.

*Proiectul câștigător la concursul TINERI REGIZORI ȘI SCENOGRAFI ROMÂNI 2019

*Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani

Sinopsis

Când o femeie nevinovată rămâne fără suflet, un anchetator îi răscolește trecutul pentru a-l găsi pe cel care i-a furat sufletul. Acesta găsește cinci suspecți pe care îi închide într-o cameră de identificare, unde sunt interogați. Personajele, încercând să deslușească acest mister, descoperă o tragedie care îi va schimba pentru totdeauna. Urmărim o poveste poetică cu tentă polițistă în care un suflet pierdut, rătăcit în existența sa, se confruntă cu moartea.

Scenariul dramatic este construit dintr-un conglomerat de poezii pe care Marin Sorescu le-a scris de-a lungul carierei sale. Spectacolul are un caracter comic și dinamic, dar și filosofic, reprezentativ scrierilor lui Marin Sorescu prin care se dezbat aspecte ale relației dificile dintre om și moarte.

Norbert Boda

Norbert Boda a studiat actoria și masterul în regie la Facultatea de Teatru si Film din Cluj-Napoca si a regizat până în prezent spectacolele: Singurătatea Pietrelor de Flavius Lucăcel / Unteatru, București; Hai că nu e Cernobîl de Norbert Boda / Teatrul Municipal, Baia Mare; O Viață Normală de Norbert Boda / Facultatea de Teatru și Film și #Reactorul de creație și experiment, Cluj-Napoca; Suicidal după texte de Luigi Pirandello / Teatrul Municipal, Baia Mare; Banda de Stephen Belber / #Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca; Fata din Mașinărie de Stef Smith / Teatrul Anton Pann, Râmnicu-Vâlcea; Avioane de Hârtie după Elise Wilk / Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca. În anul 2019 a luat premiul cel mai bun actor la Gala Hop.

Cronici

„Originalitatea debordantă a lui Norbert Boda se transpune aici într-o îmbrățișare creativă de poeme care reușesc să dialogheze între ele și să creeze locuri pentru personajele din versuri răzlețe într-o poveste în care nimic nu este întâmplător. (…) Totul în alb și negru ‒ căci culoarea nu își mai găsește locul în spațiul de după viață – și cu proiecții care dau dinamism unui cadru scenic modest, unde artificiile nu au rost. Căci moartea nu are nevoie de decoruri.” (Anda Simion, Viața, moartea și Sorescu într-un spectacol de Norbert Boda, revista Scrisul Românesc, nr. 2 / februarie 2021, pag. 23)

Trailer

Galerie foto

Calendar

Momentan acest spectacol nu se joacă.