Caută
Close this search box.

Vești bune pentru Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova

D-na Raluca Turcan, ministrul culturii anunță semnarea  documentației pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării și, publicarea în SEAP astăzi, 3 August 2023 de către Unitatea de Management a Proiectului a anunțului de participare pentru contractarea acestor servicii estimate la o valoare maximă de 1,4 milioane de lei net.

Investiția la obiectivul Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și are o alocare maximă de 18 milioane de Euro net.

După finalizarea elaborării și avizării proiectului la faza D.A.L.I., Unitatea de Management a Proiectului va iniția procedura de achiziție a contractului design & built care va permite elaborarea celorlalte faze de proiectare, precum și execuția lucrărilor.

Clădirea teatrului a fost edificată în perioada 1968-1972 și face parte din seria celor trei teatre care au marcat atât evoluția arhitecturii, cât și a artei teatrale românești contemporane – Teatrul Național din București, Teatrul de Stat din Târgu Mureș și Teatrul Național din Craiova.

În cei 51 de ani de existență, clădirea nu a beneficiat de lucrări de conservare și punere în valoare. Prin urmare, investiția ce se va derula începând din acest an este una necesară și îndelung așteptată.

 

Alte articole