Search
Close this search box.

A new terminal for the start of the rehabilitation project of the "Marin Sorescu" National Theater in Craiova

În cadrul ședinței de guvern din 28 octombrie, a fost aprobat Memorandumul privind Nota mandat de negociere a Acordului-Cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România. Cu acest prilej s-a dat startul începerii negocierilor efective a acordului de împrumut, în baza aprobării Consiliului de Administrație al BDCE – conform anunțului făcut pe site-ul Ministerului Culturii de domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

În cadrul acestui important proiect, Teatrul Național Marin Sorescu va urma să primească fonduri pentru lucrări de intervenţii structurale, de reparaţii şi modernizări, în special pentru creşterea eficienţei energetice a construcţiei, aşa cum prevede proiectul depus de instituția noastră. În cei 44 de ani de existenţă ai ansamblului arhitectonic al TNC, acesta nu a beneficiat de nicio intervenţie majoră care să vizeze modernizarea necesară.

Naționalul craiovean este beneficiarul acestui împrumut pentru reabilitarea patrimoniului național, alături de importante instituții de cultură cum sunt, între altele, Muzeul Național de Istorie a României, Teatrul Național şi Opera Română – Cluj-Napoca sau așezăminte istorice precum Vila și domeniul „Florica” de la Ștefănești – Argeș.

Other articles