Search
Close this search box.

Premieră la Național Face to face

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova încheie stagiunea 2020/2021 într-o notă veselă și optimistă, cu premiera comediei Face to face, de Peter Quilter, și cu deschiderea sălilor de spectacol la o capacitate de 70%. Spectacolul va avea primele reprezentații sâmbătă, 5 iunie, respectiv duminică, 6 iunie 2021, de la ora 19:00, la Sala „Amza Pellea”.
Regia spectacolului este semnată de Adrian Andone, iar scenografia de Lia Dogaru.

,,Face to face”, piesă celebră a autorului britanic Peter Quilter, este o comedie spumoasă, plină de culoare, fermecătoare, cu schimbări rapide de stări și situații. Actorii Monica Ardeleanu and Adrian Andone propun trei cupluri, trei povești de dragoste, trei situații de viață total diferite. Un spectacol aparent simplu, dar foarte solicitant și ofertant pentru cei doi actori care interpretează cu vitalitate, farmec și umor cele șase personaje ale piesei. O joacă plină de haz, o redare amuzantă a dragostei, a relațiilor moderne într-o reprezentație plină de umor și situații neprevăzute. În prima scenă, Jonathan și Wendy își dau întâlnire pe nevăzute și speră ca măcar de data asta lucrurile să decurgă bine. În a doua scenă, Angela urmează să se căsătorească, iar Toby, prietenul ei de o viață, o tachinează pentru că vrea ce e mai bun pentru ea. În ultima scenă, Giuliana și Bobby, deși încă se iubesc, decid să divorțeze, cu toate încurcăturile și răsturnările de situație care apar după această decizie.

 

Monica Ardeleanu a absolvit, în 2008, Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere al Universității din Craiova iar din 2008 face parte din trupa Teatrului Național Craiova. În cei peste 12 ani de carieră a jucat sub bagheta unor mari regizori români, precum Silviu Purcărete și Mihai Măniuțiu, a colaborat cu importanți artiști din noua generație: Bobi Pricop, Andrei Măjeri etc dar a jucat și în producții semnate de Robert Wilson, Tim Carroll, Janusz Wiśniewski, Charles Chemin.

 

Cu o carieră de aproape 30 de ani, Adrian Andone este unul dintre cei mai aclamați actori de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, atât la nivel național, cât și internațional. A absolvit Universitatea de Arte din Târgu Mureș în 1992 și, la scurt timp, a devenit membru al trupei artistice a teatrului. Cu o puternică versatilitate, este unul dintre actorii care au creat roluri memorabile atât în drame, cât și în comedii. 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐀𝐧𝐝𝐨𝐧𝐞 a jucat până acum peste 70 de roluri și a lucrat, de-a lungul carierei, cu prestigioși regizori de scenă: Robert Wilson, Silviu Purcărete, Yiannis Paraskevopoulos, Tim Carroll, Tompa Gabor, Mircea Cornișteanu etc.

Autorul acestei comedii excepționale este Peter Quilter, unul dintre dramaturgii britanici foarte apreciați. Piesele sale sunt jucate în teatre importante din întreaga lume, de la show-uri pe Broadway până la spectacole pe scenele din Londra.

Peter Quilter's pieces have been produced in over 40 countries around the world and translated into 30 languages. He has had three successful shows in London's West End, great success on Broadway, and has twice been nominated for the Olivier Award for Best New Play and Best New Comedy.

Primul său succes internațional a fost comedia Glorios! – adevărata poveste a lui Florence Foster Jenkins, cea mai proastă cântăreață din lume. Piesa a avut premiera la Teatrul Duchess din West End Londra și de atunci a fost văzută de peste două milioane de oameni în teatre de pe cinci continente.

Cea mai recentă piesă este comedia cu doi actori Snowbound, pe care a scris-o anul trecut la reședința sa din Spania, în timpul pandemiei. Spectacolul va avea producții în premieră în mai multe țări în sezonul viitor.
De același autor, la Teatrul Național Craiova a fost montată de către regizorul Mircea Cornișteanu, comedia „Dimineața de după…”, spectacol care a avut premiera în anul 2015 și s-a bucurat de un real succes și a umplut sala mai multe stagiuni la rând.
———————
Face to Face
de Peter Quilter
regia: Adrian Andone
scenografia: Lia Dogaru
scenariul, traducerea și adaptarea: Monica Ardeleanu
Cast:: Monica Ardeleanu, Adrian Andone
———————
Prețul biletelor este 45; 35; 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44; 34; 24 lei pe platforma online. https://ebilet.tncms.ro/ebilet
Contact the theater agency:
Alexandru Ioan Cuza Street, no. 11, in the theater building
Phone: 0251.413.677

Other articles