Caută
Close this search box.

SEMIOTICA BANCULUI de Cristi Nedelcu -lansare de carte-

Joi, 9 noiembrie 2023, ora 17.30, în foaierul Teatrului Național din Craiova, va avea loc lansarea volumului ”Semiotica bancului” de Cristi Nedelcu.

Volumul, apărut la editura Junimea va fi prezentat de prof.univ.dr. Cristiana Teodorescu  și Mihai Firică, președinte al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul va fi moderat de Nicolae Coande.

”Semiotica bancului” reprezintă teza de doctorat a lui Cristi Nedelcu, susținută în 2016 la Școala Doctorală ”Alexandru Piru” a Universității din Craiova sub îndrumarea prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu.

Despre teză, Eugen Negrici scria ”Volumul lui Cristi Nedelcu dedicat bancului ca formă de expresie a comicului reprezintă una dintre puținele contribuții românești la cunoașterea riguroasă a acestui fenomen comunicativ complex. Abordarea coerentă, metodică și unitară a subiectului, precizia argumentației, stăpânirea instrumentelor teoretice, asimilarea unei biografii impunătoare, precum și aria exemplelor deschid calea constituirii la noi a unei veritabile semiotici a bancului”.

Cristi Nedelcu (n. 1969) este scriitor, jurnalist și blogger.  A debutat în 1992 în revista ”Dilema” și a publicat eseuri, teatru și proză. Trei dintre piesele sale se joacă pe scenele teatrelor din Râmnicu Vâlcea, Târgoviște și Craiova.

În mediul online, scrie pe blogul Graffitti pe nori – cristinedelcu.ro.

Cea mai recentă premieră a Naționalului craiovean, ”Păsări de nisip” în regia lui Alexandru Boureanu și a Ralucăi Păun are la bază textul scris de Cristi Nedelcu.

Detalii spectacol: https://tncms.ro/spectacole/pasari-de-nisip/

Alte articole